Broccolipaj

 
I kväll är det kräftskiva för hela slanten, och eftersom det är knytkalas föll det på vår lott att ta med oss en paj, godis och vindruvor. Det blev en broccolipaj, gjord på ett väl beprövat och omtyckt recept. Har precis plockat ut den ur ugnen, så nu hoppas jag att den ska hinna svalna lite innan vi ger oss av.
 
Broccolipaj
 
Pajdeg
 
100 gram smör
3 dl mjöl (jag använde 1 dl vetemjöl och 2 dl dinkelmjöl)
lite vatten
 
Fyllning
 
1 purjolök
250- 300 gram broccoli (jag körde på 2 buketter)
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
 
Arbeta ihopsmör och vetemjöl, tillsätt vatten tills degen blir smidig.
Klä en pajform med degen och nagga den. Har du tid, låt den sedan ligga kallt en stund (det struntade jag i).
Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter.
Skär till broccolin så att det blir små buketter. Koka i några minuter.
Hacka purjolöken och fräs i stekpanna.
Lägg purjolöken i botten på pajskalet. Lägg broccolin ovanpå.
Blanda creme fraiche, mjölk, vitlök och riven ost i en bunke. Häll detta över broccolin.
Grädda i ca 30 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0