En gång i Phuket

 
Kvällens första (och kanske enda, vem vet) film fick bli En gång i Phuket.
 
Sven tröttnar på sitt gråa och trista liv hemma i Sverige och flyr till Thailand i juletid. Här hookar han upp med norska Gitte och barägaren George som tar med honom på äventyr som han allra helst hade avstått ifrån. Men han träffar också Anja, som han mer än gärna vill lära känna lite närmare. Men hur var det nu, hade Anja en kille hemma i Sverige? Och är Gitte egentligen Svens syster, och har detta syskonpar sex med varandra? En sak är i alla fall säker, och det är att få saker är helt problemfria i Svens tillvaro.
 
Mina förväntningar på den här filmen var inte jättehöga, men jag blev inte heller överraskad av att den faktiskt var bra. Peter Magnusson gör sig bra i sådana här lite tafatta roller och det var kul att se David Hellenius gestalta en spännig strandraggare som egentligen var rätt osäker innerst inne. De komiska inslagen var lyckade, och vid flertalet tillfällen skrattade jag högt.
 
Det går förvisso inte att komma undan förutsägbarheten i filmen, men det gör å andra sidan inte så mycket. Man fick det man försäntade sig och det man fick var bra.
 
Betyg: 3,5 av 5.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0