En man som heter Ove på Rival

 
I helgen var jag och Alex på Rival och såg Johan Rheborgs uppsättning av En man som heter Ove. Jag läste boken när vi var i Malaysia för ett år sedan, och den var fantastisk. Det är längesen jag läste en bok som grep tag om mig på det sättet, så mina förhoppningar på teaterversionen var extremt höga. I synnerhet som att min uppfattning var att ingen kan göra Ove rättvisa så som Rheborg kan.
 
Min uppfattning efter att ha sett pjäsen (eller enmansföreställningen?) är fortfarande att ingen kan göra Ove rättvisa så som Rheborg kan. Johan Rheborg ÄR Ove. Han fångade hela Oves väsen perfekt. Han "spelade" även de andra karaktärerna fläckfritt, och det var väldigt underhållande att se honom på en sekund transformeras från en sur gubbe till det blonda mähät till en ung kille till utländska grannen Parvaneh tillbaka till den griniga Ove. Allt genom att ändra sitt kroppsspråk och sin röst.
 
Alex, som inte läst boken, gav tummen upp och tyckte att den var bra. Då är det ett bra betyg. Så om ni får tag på biljetter (vet att det är ganska uppbokat)- tveka inte att gå!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0