Basilikakyckling med citron- och spenatpasta och sparris

 
Dagens middag: Basilikakyckling med citron- och spenatpasta och sparris.
 
Du behöver:
 
Kycklingfiléer
Färsk basilika
Valfri pasta (jag tog färsk tagliatelle)
Creme Fraiche (valfri mängd, beroende på hur krämigt du vill ha det)
1,5 msk kycklingfond
Saft från pressad citron
Rivet citronskal
Färsk babyspenat
Sparris
Salt
Peppar
 
Så här gör du:
 
Blanda ihop creme fraiche med kycklingfonden i en kastrull. Pressa i valfri mängd citron (jag rekommenderar mycket, för att få fram den syrliga smaken mer). Värm detta.
Koka pastan. När den är klar, häll av vattnet.
Riv ner valfri mängd citronskal i såsen. Addera spenat efter tycke. Jag tycker det är gott med mycket spenat. Salta och peppra.
Häll såsen över pastan och rör om.
 
Om kycklingfiléerna är tjocka kan du skära dem på längden, så att de blir lite tunnare.
Salta och peppra.
Stek sedan i smör. När de är nästan klara, ha i färska basilikablad i stekpannan och låt det gotta till sig en kort stund. Men låt dem inte ligga i för länge, de ska fortfarande vara mjuka!
 
Vad gäller sparrisen är det en smaksak om man vill ha den stekt eller kokt. I det här fallet valde jag att steka den när jag var klar med kycklingen, så att jag skulle slippa hålla på med vatten i ytterligare en kastrull.
 
Jag gjorde såsen på 2 dl creme fraiche, men jag rekommenderar att ta ytterligare någon dl eller två om man kokar så mycket pasta som jag gjorde (500 gram).
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0